Rabarber och jordgubbspaj

Finns det något mer somrigt än jordgubbar och rabarber? Jag tror knappt det!
 
Så i helgen var det hög tid att mumsa lite klassisk rabarber och jordgubbspaj med vaniljsås. Så himla gott!
 
Att vi dessutom kunde avnjuta den i trädgården i skuggan av vårt plommonträd med några fina vänner gjorde ju inte saken sämre. Det underbara vädret verkar hålla i sig ett tag till. Det är bara att försöka njuta så mycket man kan!
 
 
 
 
 
 
Rabarber och jordgubbspaj
 
Fyllning
 
400 gram rabarber
0,5 liter jordgubbar
2 msk potatismjöl
1 dl socker
 
Smuldeg
 
150 gram smör
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
0,75 dl socker
 
 
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
 
2. Skiva rabarber tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
 
3. Bred ut fyllningen i en pajform. Strö över smuldegen.
 
4. Grädda pajen på 225 grader ca 20 minuter.
 
 
Publicerat: 2014-08-04 Kl: 11:04:00 | I kategori: Övriga bakverk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: