Enkel och god dessert

Ibland har man varken tid eller lust att lägga en massa tid på att göra en avancerad dessert. Då är det ju tur att det finns väldigt goda och lättfixade alternativ. Sådant som liksom är helt omöjligt att misslyckas med.
 
En av dom enklaste desserterna måste nästan vara den som jag gjorde i helgen. 
 
Ta ett fint glas och varva krossade digestivekex, bär och kesella. Kesella (kvarg) finns i flera olika smaker och man kan blanda i precis vilka bär man själv känner för. Man kan också välja andra kex istället för digestive, som t ex havrekakor eller något annat som man gillar. För min del blev det vaniljkesella med jordgubbar och blåbär den här gången.
 
Gott, lätt och inte alltför onyttigt. Går inte att bli mycket enklare än så här! 
 
 
 
 
Publicerat: 2014-08-29 Kl: 14:05:00 | I kategori: Övriga bakverk

Rabarber och jordgubbspaj

Finns det något mer somrigt än jordgubbar och rabarber? Jag tror knappt det!
 
Så i helgen var det hög tid att mumsa lite klassisk rabarber och jordgubbspaj med vaniljsås. Så himla gott!
 
Att vi dessutom kunde avnjuta den i trädgården i skuggan av vårt plommonträd med några fina vänner gjorde ju inte saken sämre. Det underbara vädret verkar hålla i sig ett tag till. Det är bara att försöka njuta så mycket man kan!
 
 
 
 
 
 
Rabarber och jordgubbspaj
 
Fyllning
 
400 gram rabarber
0,5 liter jordgubbar
2 msk potatismjöl
1 dl socker
 
Smuldeg
 
150 gram smör
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
0,75 dl socker
 
 
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
 
2. Skiva rabarber tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
 
3. Bred ut fyllningen i en pajform. Strö över smuldegen.
 
4. Grädda pajen på 225 grader ca 20 minuter.
 
 
Publicerat: 2014-08-04 Kl: 11:04:00 | I kategori: Övriga bakverk