Då och nu

För ett tag sedan så fick jag en förfrågan om att skriva ett inlägg om hur jag har utvecklats under den tiden som jag har bakat cupcakes. Det tyckte jag var ett väldigt roligt förslag! Jag tycker själv att det är väldigt spännande att se hur andra bakare utvecklas och förbättrar sina tekniker. Det som känns extra inspirerande är att man faktiskt kan bli betydligt mycket skickligare på ganska kort tid.
 
Så nu har jag iallafall samlat ihop några exempel som visar hur mina cupcakes såg ut för 1 år sedan och även hur dom ser ut idag.  :)
 
DÅ :
Så här såg min allra första cupcake ut för lite mer än 1 år sedan.
Frostingen var alldeles för hård och sprack när jag skulle spritsa den.
Jag strödde ett ätbart glittrande pulver över frostingen (som i ärlighetens namn ser lite märkligt ut).
Sockerblomman var färdigköpt från en bakbutik.
 
 
NU :
Jag har nu lärt mig hur viktigt det är att frostingen är rumstempererad och len när det är dags att spritsa,
annars är det svårt att få till en snygg frosting.
Skaka gärna ner frostingen ordentligt i påsen innan du börjar spritsa,
för att bli av med alla små luftbubblor.
 
Gör man en ros som på bilden är det snyggt att använda två olika nyanser
för att få ännu mer liv i blomman.
 
 
DÅ :
Så här såg min första blomma ut som jag gjorde i sockerpasta.
Väldigt enkel och okomplicerad.
 
Vi behöver inte ens gå in på vad som gick fel med frostingen här...
men det är inte en bra idé att blanda i saft från frysta blåbär i frostingen.
Big mistake! ;)
 
 
NU :
Nu försöker jag experimentera lite mer med att göra flera lager,
samt använda olika former och färger på blommorna.
 
 
 
DÅ :
Så här såg min första ros ut.
Jag rullade små bollar av sockerpasta som jag sedan plattade ut med fingret
och fäste en efter en med ätbart klister.
 
 
NU :
Nu använder jag mig av flowerpaste istället för sockerpasta när jag ska göra rosor.
Flowerpasten är lättare att arbeta med när man ska göra blommor
och man kan få rosenbladen mycket tunnare.
Jag använder mig av en utstickare i form av ett rosenblad och
sedan tunnar man ut kanterna på en liten gummidyna med ett särskilt vektyg (balltool).

 
 
Så det var några exempel på hur jag har utvecklats under den här tiden. Mina planer är att fortsätta träna och bli bättre och bättre. Jag tycker att det här är en så rolig och kreativ hobby. Att det dessutom är en väldigt god hobby gör ju inte saken sämre! ;)
 
Hoppas iallafall att jag kunde inspirera lite, så som många andra duktiga bakare insirerar mig!
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat: 2013-01-20 Kl: 15:59:00 | I kategori: Cupcakes

Kommentarer
Postat av: Elin

Wow, vad kul att se! Så duktig du är!

Svar: Tack så mycket! =)
Cupcake Dream

2013-01-20 @ 18:19:10
Postat av: F R I D A - foto & vardag

Vilken utveckling, kul!

Svar: Tack snälla! :)
Cupcake Dream

2013-01-20 @ 18:45:08
URL: http://blogbyfrida.blogg.se
Postat av: Malin Jonsson

Så himla kul att se! Vilken utveckling. Nu blir jag taggad på att öva mer på det där med frosting :)

Svar: Tack snälla! Jaaaa... på det igen! ;)
Cupcake Dream

2013-01-25 @ 18:45:00
URL: http://tjugosjundeoktober.blogg.se/
Postat av: Shan

Verkligen en grym utveckling!! Och väldigt bra tips!

Svar: Tack så mycket och vad kul att något bra tips följde med på vägen! :)
Cupcake Dream

2013-01-26 @ 10:38:46
URL: http://planetshan.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Kan inte du ge lite tips på hur man ska spritsa frostingen så att det blir snyggt? :)
Superbra blogg verkligen!

Svar: Hej hej Lovisa.
Jag får ta och fundera på ett sådant inlägg lite längre fram! :)
Cupcake Dream

2013-02-01 @ 21:53:27
URL: http://llovisallindberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: