Födelsedagstårta

Förra veckan fyllde jag 30 år! Detta firade jag tillsammans med släkten nu i helgen. Ska man ha kalas, så ska man också bjuda på tårta. Det ingår ju faktiskt när man fyller år! :)
 
Det har blivit mycket cupcakes på sistone, så det kändes riktigt kul att äntligen få göra en tårta igen.
 
Som det vinterbarn jag är (fyller alltid år på sportlovet) så ville jag ha en lite vinterinspirerad tårta med kalla färger. Väldigt enkel och stilren, men det är ju så jag gillar dom!
 
 
 
 
 
Ljusa bottnar
Blåbärsmousse
Cheesecakemousse
Spacklad med vit chokladsmörkräm
Täckt med marsipan
 
 
 
Publicerat: 2013-02-26 Kl: 21:07:00 | I kategori: Tårtor

Tredje gången gillt

Det är nog sällan man får det perfekta resultatet på första försöket. Men det är bara att fortsätta öva och finslipa sin teknik lite för varje gång.
 
Det är också kul om man har möjlighet att dokumentera sina olika små konstverk, så kan man gå tillbaka i tiden och se vilka framsteg man gjort. Jag tycker iallafall att det är väldigt roligt och blir riktigt sporrad av att hela tiden se hur man utvecklas.
 
Ett exempel på det här är t ex mina försök att göra en "mini converse". Dom här skorna är så söta och helt perfekta att dekorera t ex doptårtan eller födelsedagstårtan för lite mindre barn.
 
 
Första försöket
Jag var modig att ge mig på första försöket precis i början när jag började få upp intresset
för att modellera i sockerpasta. Resultatet blev dock inte helt imponerade! ;)
Jag var lite för ivrig med att få ihop alla bitar och vissa hade behövt stelna längre för att få ihop stadgan. Skosnörena var väldigt tunna och smala och gick sönder när jag försökte fästa dom.
 
 
Andra försöket
Testade en annan modell den här gången, men den gillade jag inte riktigt.
Tyckte inte att dom var tilräckligt mycket "baby" converse.
 
 
Tredje gången
Nu börjar jag äntligen bli nöjd med mina små converse! :)
Man ska inte stressa när man sitter och pysslar med sånt här.
Ta din tid i lugn och ro och var noggrann.
Det svåraste tycker jag är skosnörena, man får försöka att inte göra dom alltför smala/tunna,
då blir dom svårare att arbeta med.
 
 
Skam den som ger sig! Använde mig av en väldigt bra steg för steg instruktion som ni hittar här!
Publicerat: 2013-02-11 Kl: 21:03:00 | I kategori: Steg för steg

Banan & choklad

Om man hade frågat min man vilken smakkombination han tycker om allra mest, så hade han svarat banan och choklad. Utan att behöva fundera en sekund.
 
Därför är det nästan lite konstigt att jag inte har testat den här kombinationen tidigare. Det är ju faktiskt barnsligt gott! Och bananmuffins blir alltid så himla saftiga!
 
Så i veckan när han skulle jobba sin sista dag innan pappaledigheten börjar, så skickade jag med ett gäng cupcakes till fikan.
 
Det blev alltså en bananmuffins, fylld med marabou mjölkchokladmousse och toppad med en chokladfrosting. Betyget från kollegorna blev "Bäst hitintills!" och det får man ju ändå ta som ett gott betyg!  ;)
 
 
 
 
 
Bananmuffins
 
2 mogna bananer
100 gram smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil eller filmjölk
 
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda banan, margarin och socker till en pösig smet.
3. Vispa i äggen, ett i taget.
4. Rör i gräddfilen.
5. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och rör i smeten.
6. Fördela smeten i muffinsformar.
7. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
Publicerat: 2013-02-02 Kl: 19:59:00 | I kategori: Cupcakes