Mjuk pepparkaka

Jag kan knappt förstå att det redan är tredje advent. Snart är det ju julafton! December är en så härlig månad där jag vill hinna med så mycket julmys som möjligt.
 
Förra veckan hade vi julfika med vännerna och då bjöd kompisen Frida på en fantastiskt god mjuk pepparkaka som hon brukar baka varje år. Den här mjuka pepparkakan är alltid lika god och jag kände att jag ville testa hennes recept. Nu i helgen var det dags för julmys med familjen så då passade jag på att testa nya receptet. 
 
Den här mjuka pepparkakan blir väldigt saftig och smakrik. Passar lika bra i en stor bakform som i små muffinsformar. På toppen hade jag en liten klick vit chokladfrosting. Som pricken över i:et!
 
Det här blev riktigt gott och det kommer nog bli en återkommande cupcake många jular framöver!
 
 
 
Mjuk pepparkaka
 

3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk kardemumma
1 krm malda nejlikor
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 ägg

3 dl farinsocker (eller hälften farin och hälften muscavadosocker)
1 dl lingonsylt
1½ dl filmjölk
75 gram smält smör

 

1. Blanda mjöl, bikarbonat och alla kryddor i en skål.

2. Vispa ägg och socker poröst i en annan skål.

3. Rör ner lingonsylt, filmjölk och smör i äggblandingen.

4. Vänd till sist ner mjölblandningen.

 5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 12-15 minuter.

 

 
 
Publicerat: 2012-12-16 Kl: 20:04:00 | I kategori: Cupcakes

Kommentarer
Postat av: Ons

Som vanligt blir det näst in till baktvång efter att kikat in på din blogg :)

Svar: Det tycker jag absolut att du ska göra! Dom är så oförskämt goda dom här små rackarna! ;)
Cupcake Dream

2012-12-17 @ 08:54:38
URL: http://www.inasskapar.blogg.se
Postat av: Alva Svensson

Åhh vad goda dom ser ut! Ska nog baka sånna till jul! Hur gör du snöflingorna, eller köper man dom? :3

Svar: Tack!
Snöflingorna är gjorda i sockerpasta och man använder särskilda utstickare för att få mönstret. Ungefär som en pepparkaksform.
Cupcake Dream

2012-12-18 @ 13:21:11
URL: http://svenssonalva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: